Seminar over ontwikkelingen en kansen in de Agro Food sector in Oezbekistan

Op dinsdagmiddag 11 december a.s. organiseert het Nederlandse ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in Almere een seminar over de meest recente ontwikkelingen en kansen in de Agro Food sector in Oezbekistan.

Kansen en ontwikkelingen

Sinds de aantreding van de nieuwe President Mirzijojev is er een nieuwe wind gaan waaien in Oezbekistan; een land tien keer zo groot als Nederland en dat ruim 30 miljoen consumenten telt. Dankzij de politieke en economische hervormingen is het klimaat voor zaken doen aanzienlijk verbetert. Voor de ontwikkeling van de landbouw wordt op het hoogste niveau vooral naar Nederland gekeken. Dit alles creëert mogelijkheden en kansen voor Nederlandse bedrijven actief in de agro food sector.

De Oezbeekse overheid stimuleert haar eigen landbouwsector en productie, waardoor behoefte is aan (Nederlands(e)) uitgangsmateriaal, innovatieve technologie en praktijkgerichte kennis.

Het seminar

Doel van het seminar is deelnemers actief in de agro food sector te informeren over deze ontwikkelingen en kansen in Oezbekistan, maar ook over de plannen van het Ministerie van LNV om in maart volgend jaar een Nederlandse agro handelsmissie naar Tasjkent en 1 of 2 belangrijke landbouwregio’s te organiseren en een Holland Paviljoen op een van de belangrijkste en groeiende landbouwbeurzen in juni in Tasjkent.

Ambassadeur Dilyor Khakimov van de Republiek Oezbekistan opent het seminar openen en de Nederlandse landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Moskou, Meeuwes Brouwer, zit het seminar voor. De dinsdagmiddag afgesloten met een netwerkreceptie; een mooie gelegenheid voor de aanwezigen om kennis en ervaringen over de opkomende markt Oezbekistan uit te wisselen.

Aanmelden voor persoonlijke gesprekken met de landbouwraad op dinsdagochtend 11 december is helaas niet meer mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over Oezbekistan.

Locatie

Het seminar wordt samen met partner Phaff Export Marketing georganiseerd en vindt op dinsdagmiddag 11 december a.s. plaats van 13:00 tot 17:00 uur in het WTC Almere (P.J. Oudweg 4) een mooie en makkelijk bereikbare locatie, naast het station Almere Centrum en centraal gelegen in Nederland.

Kosteloos aanmelden

Geïnteresseerden voor deelname aan het agro food-seminar ‘ontwikkelingen en kansen in de Agro Food sector in Oezbekistan’ kunnen zich kosteloos aanmelden door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Ook voor vragen kunt u contact opnemen met Phaff Export Marketing of met Landbouwraad Meeuwes Brouwer van de Nederlandse ambassade in Moskou via het emailadres: mos-lnv@minbuza.nl en telefoonnummer: +7 (495)7972917.

Wellicht ook interessant? Op woensdagmiddag 12 december zal een seminar gehouden worden over de kansen & ontwikkelingen voor de Fruit-keten in Rusland en Kazachstan. Lees hier meer over dit seminar. 

 

Annuleren kan kosteloos tot uiterlijk 24 uur voor het seminar via pem@phaff.com.  Hierna of bij no-show wordt €100,- excl. BTW in rekening gebracht. 

Direct registration